Sport/Wielrennen
356069234
Wielrennen

Arvid de Kleijn wint eendagswedstrijd Milaan-Turijn

Arvid de Kleijn

Arvid de Kleijn

Arvid de Kleijn heeft de wielerwedstrijd Milaan-Turijn op zijn naam geschreven. De 28-jarige sprinter van de ploeg Tudor Pro Cycling was na 192 kilometer tussen Rho en Orbassano de snelste in de massasprint. De Kleijn klopte de Colombiaan Fernando Gaviria en zijn landgenoot Casper van Uden. Hij is de eerste Nederlandse winnaar van de Italiaanse semi-klassieker.

Arvid de Kleijn

Arvid de Kleijn

Met nog 12 kilometer te gaan naar Orbassano werden de laatste renners van een groep van zes gegrepen. In de sprint raakte Dylan Groenewegen achterop. Team DSM bereidde de sprint voor Van Uden voor, maar De Kleijn was sneller en bleef ook Gaviria nog net voor. Dylan Groenewegen eindigde als tiende.

Tekst gaat verder onder de tweet.

"Dit voelt geweldig", zei De Kleijn. "Het team deed hele veel werk voor me. Ik had vertrouwen en toen ik eenmaal in een goede positie was gebracht, wist ik op 200, 300 meter dat ik ging winnen. Met de voorbereiding die ik kreeg heb ik enkele topsprinters kunnen verslaan, dat is heel mooi."

Milaan-Turijn is de oudste internationale eendagswedstrijd die nog wordt verreden. De eerste editie vond plaats in 1876. De Kleijn volgt Mark Cavendish op, die de wedstrijd in 2022 won. Primoz Roglic bezorgde Jumbo-Visma de zege in 2021, toen de koers in het najaar werd verreden.