Nieuws/Sport
356146667
Sport

Sponsors gezocht in strijd tegen doping

Het WADA-congres is bijeen in Katowice.

Het WADA-congres is bijeen in Katowice.

KATOWICE - Wereldantidopingbureau WADA ziet graag sponsors bijdragen in de kosten die de strijd tegen doping in de sport met zich meebrengt. Dat zei Witold Banka, de Pool die op 1 januari de Brit Craig Reedie opvolgt als voorzitter, tijdens het driedaagse WADA-congres in Katowice.

Het WADA-congres is bijeen in Katowice.

Het WADA-congres is bijeen in Katowice.

Banka wees bedrijven die nu al geld in de sport steken op de gezamenlijke verantwoordelijkheid. „Het is niet het ei van Columbus, maar het is een van onze belangrijkste opdrachten grote bedrijven te overtuigen dat hun bijdrage nodig is.”

Banka, minister van sport en toerisme in zijn vaderland, zei dat het WADA de inkomsten moet verhogen. Het budget van de organisatie bedraagt zo’n 31,5 miljoen euro, terwijl het totaalbedrag dat wereldwijd aan de bestrijding van doping wordt uitgegeven - onder meer door nationale instanties - niet verder gaat dan zo’n 230 miljoen euro. Daar tegenover staan de miljarden die televisienetwerken betalen voor bijvoorbeeld de uitzendrechten voor het WK voetbal en de Olympische Spelen.