Sport/Autosport
3562509
Autosport

Nieuw ’clubhuis’ voor Verstappen

Red Bulls ’Holzhaus’

Red Bulls ’Holzhaus’

Het team van Red Bull Racing heeft na veertien seizoenen afscheid genomen van het Energy Station. In Spanje doet het ’Holzhaus’ zijn intrede als fonkelnieuw ’clubhuis’.

Red Bulls ’Holzhaus’

Red Bulls ’Holzhaus’

In het houten motorhome kunnen teamleden en journalisten een hapje eten en natuurlijk een blikje energiedrank halen. Het is ook de plek waar de persmomenten met Max Verstappen en Pierre Gasly, evenals Daniil Kvyat en Alexander Albon, plaatsvinden. Red Bull deelt het onderkomen met zusterteam Toro Rosso.

Het Holzhaus is gemaakt van duurzaam hout uit de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken. Het heeft een oppervlakte van 1200 vierkante meter en kan in 32 uur worden opgebouwd door een speciale crew van 25 bouwvakkers.

Red Bulls ’Holzhaus’ van binnen.

Red Bulls ’Holzhaus’ van binnen.

Vrijdagavond geeft Red Bull een officiële housewarming. Zondag na de race wordt het Holzhaus afgebroken en vervoerd naar het Italiaanse plaatsje Imperia aan de Bloemenrivièra. Daar wordt het weer opgebouwd om vervolgens per boot naar Monaco te worden vervoerd.

Ook in Oostenrijk, Frankrijk, Groot-Brittianië, Duitsland, Hongarije, België en Italië zal Red Bull gebruiken van het houten huis.