Sport/Voetbal
356954372
Voetbal

Hof wijst rectificatie over vermeende matchfixing Clemens Westerhof af

Clemens Westerhof in 2000

Clemens Westerhof in 2000

ARNHEM - Jo Bonfrère hoeft de beschuldiging van matchfixing door oud-bondscoach Clemens Westerhof van de Nigeriaanse voetbalploeg niet te rectificeren. Het gerechtshof trekt de rectificatie in, omdat niet is aangetoond dat de voormalige Nigeriaanse assistent-bondscoach dit heeft gezegd.

Clemens Westerhof in 2000

Clemens Westerhof in 2000

Bonfrère was lang assistent van de inmiddels 80-jarige Westerhof. De 74-jarige Limburger zou op de Nigeriaanse radio hebben gesuggereerd dat Westerhof als bondscoach van Nigeria in 1994 het WK-duel met Italië voor 100.000 dollar heeft verkocht. Nigeria verloor dat duel na verlenging met 2-1.

Westerhof wilde dat zijn naam werd gezuiverd en stapte naar de rechter. Hij kreeg gelijk van de kortgedingrechter die bepaalde dat de uitlatingen van Bonfrère onrechtmatig waren en dat er een advertentie in een landelijke Nigeriaanse krant geplaatst moest worden.

Jo Bonfrère

Jo Bonfrère

Bonfrère ontkende dat hij de uitlatingen op de Nigeriaanse radio had gedaan. Het hof vindt dat Westerhof onvoldoende aannemelijk heeft gemaakt dat Bonfrère de gestelde uitlatingen echt heeft gedaan. Het hof zegt alleen een weergave van een digitaal krantenartikel te hebben gekregen en liet weten het belangrijk te vinden dat niet te snel en zonder voldoende bewijs wordt aangenomen dat bepaalde uitlatingen zijn gedaan, die zodanig onrechtmatig zijn dat een rectificatie moet volgen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo