Sport/Wielrennen
3572422
Wielrennen

Breukink blikt vooruit op Giro-etappe:

’Twijfel of het een massaspurt wordt’

Elia Viviani

Elia Viviani

BOLOGNA - „Ik weet niet zeker of dit wel gaat uitdraaien op een massaspurt”, aldus Erik Breukink over de tweede etappe in de Giro d’Italia. Deze rit begint in Bologna en eindigt 205 kilometer zuidwaarts in Fucecchio. Breukink, ploegleider van Team Roompot en in 1988 tweede in het eindklassement van de Giro, blikt voor Telesport dagelijks vooruit op een etappe.

Elia Viviani

Elia Viviani

Tussendoor wordt er enkele keren flink omhoog gereden. Maar de laatste 20 kilometer is vlak, weet ook de voormalig renner van Rabobank. „Het gaat er natuurlijk ook om: wil de ploeg in de roze trui rijden? En wat doen de sprintersploegen?”

Want gezien het parcours, is het allemaal niet zo vanzelfsprekend of het wel uitdraait op een sprint. „Ik moet het nog maar zien of die sprinters zo makkelijk over die heuvels komen. Het ziet er pittig uit.”

Maar mocht het een massaspurt worden, zullen de geijkte namen zich waarschijnlijk wel laten zien, denkt Breukink. „Elia Viviani is dan grote kanshebber, zeker in eigen land. Fernando Gaviria, al is de vraag wat zijn vorm is hier. Of Caleb Ewan danwel Arnaud Démare, dat zijn toch de mannen die we dan gaan zien.”

Erik Breukink

Erik Breukink