Sport/Voetbal
357468750
Voetbal

Orkun Kökcu bij voorselectie Turkije, ook Dervisoglu mag hopen

Orkun Kökcü

Orkun Kökcü

ANTALYA - Orkun Kökcü en Halil Dervisoglu zitten in de voorlopige selectie van Turkije voor het EK. De 20-jarige middenvelder van Feyenoord is al een tijdje een vaste waarde in de groep van bondscoach Senol Günes en speelde inmiddels drie interlands. Dervisoglu (21) wacht nog op zijn debuut in de nationale ploeg.

Orkun Kökcü

Orkun Kökcü

De Rotterdammer staat onder contract bij het Engelse Brentford, dat hem sinds begin dit jaar verhuurt aan Galatasaray. In elf competitieduels maakte hij twee doelpunten voor de Turkse topclub, die zaterdag kampioen kan worden. Voor de winterstop kreeg Dervisoglu als huurling bij FC Twente weinig speeltijd. Hij speelde eerder bij Sparta.

Günes heeft dertig spelers opgenomen in zijn voorlopige selectie, daarvan moeten er vier afvallen. De voorbereiding op het EK start dinsdag in Antalya. Kökcü is er dan niet bij, hij speelt komende week met Feyenoord nog de play-offs om Europees voetbal. Turkije neemt het op 11 juni in de openingswedstrijd van het EK in Rome op tegen Italië. De andere tegenstanders in groep A zijn Wales en Zwitserland. Turkije begon in maart de WK-kwalificatie met een zege op Oranje (4-2).