Nieuws/Sport
357561
Sport

Zware domper voor Bayern München

Bayern-doelman Manuel Neuer

Bayern-doelman Manuel Neuer

MÜNCHEN - Bayern München moet het weer maanden doen zonder doelman Manuel Neuer. Dat meldt althans de krant Bild. De international zou zich op de training opnieuw zwaar hebben geblesseerd aan een voet.

Bayern-doelman Manuel Neuer

Bayern-doelman Manuel Neuer

Bayern bevestigde de tegenvaller, maar deed geen specifieke mededelingen over de ernst van de zaak. ,,Op korte termijn volgt nader onderzoek'', zo liet de kampioen van Duitsland weten. Wel zei Bayern dat Neuer dinsdag in het topduel met Schalke ontbreekt.

Neuer zou weer een operatie moeten ondergaan. Hij had pas drie weken geleden zijn rentree gemaakt in de Bundesliga, na een eerdere blessure aan dezelfde voet.

In maart werd Neuer (31) ook al aan zijn linkervoet geopereerd. Hij maakte relatief snel zijn rentree, maar raakte in een wedstrijd in de Champions League tegen Real Madrid opnieuw geblesseerd. Ditmaal volgde geen operatie, maar liep hij enkele maanden in het gips.

In de competitiewedstrijd van dinsdag tegen Schalke, waarin ook de zieke Arjen Robben ontbreekt, staat Sven Ulreich in het doel. Hij verving Neuer ook al in de eerste wedstrijden van dit seizoen.

Neuer is normaal gesproken ook de eerste keus voor bondscoach Joachim Löw in het Duitse elftal.