Sport/Tennis
360307885
Tennis

Titelhouder Stefanos Tsitsipas zeker van deelname aan ATP Finals

Stefanos Tsitsipas.

Stefanos Tsitsipas.

LONDEN - Titelhouder Stefanos Tsitsipas maakt volgende maand zijn opwachting op de ATP Finals in Londen.

Stefanos Tsitsipas.

Stefanos Tsitsipas.

De 22-jarige Griekse tennisser, de nummer 5 van de wereld, heeft zich met zijn goede optreden op Roland Garros (hij verloor in de halve finale van Novak Djokovic) gekwalificeerd voor het eindejaarstoernooi.

Ook Alexander Zverev, de kampioen van twee jaar geleden, kan deelname niet meer ontgaan. Zverev was onlangs finalist op de US Open en haalde op Roland Garros de vierde ronde.

Tsitsipas was vorig jaar in de O2 Arena in de finale de Oostenrijker Dominic Thiem de baas. Thiem was al zeker van deelname, net als Novak Djokovic, Rafael Nadal en Daniil Medvedev.

Er zijn nog twee plekken te vergeven. De Argentijn Diego Schwartzman, halvefinalist op Roland Garros, heeft de beste papieren. Het toernooi wordt van 15 tot en met 22 november gespeeld.

Tsitsipas meldde zich vanwege een lichte blessure aan een been wel af voor het toernooi van Sint-Petersburg. De Griek liet een MRI-scan maken en daarop was geen grote schade te zien. Op advies van zijn dokter slaat hij uit voorzorg deze week de trip naar Rusland over. Tsitsipas hoopt eind oktober wel te kunnen spelen in Wenen en heeft daarna het masterstoernooi van Parijs op het programma staan.