Sport/Voetbal
3608173
Voetbal

Gelijkspel Griezmann bij afscheid - Valencia in Champions League

Antoine Griezmann

Antoine Griezmann

VALENCIA - Antoine Griezmann heeft met een gelijkspel (2-2) bij Levante afscheid genomen van Atletico Madrid.

Antoine Griezmann

Antoine Griezmann

Griezmann maakte afgelopen week bekend dat hij Atletico Madrid na vijf jaar gaat verlaten. Het is nog niet bekend waar de toekomst van de Fransman ligt. Hij werd de afgelopen maanden vaak in verband gebracht met FC Barcelona.

Atletico Madrid was voor de laatste competitiewedstrijd al zeker van een tweede eindklassering in La Liga. Erick Cabaco en Roger brachten Levante op een voorsprong van 2-0. Rodri en Sergio Camello scoorden voor de bezoekers. Atletico Madrid speelde ruim 40 minuten met tien man, na een rode kaart voor Angel Correa.

Valencia mag Champions League in

Valencia mag volgend seizoen in de Champions League uitkomen. De club won de uitwedstrijd tegen Real Valladolid (2-0) en verzekerde zich zo van de vierde eindklassering in La Liga.

Carlos Soler en Rodrigo maakten de belangrijke doelpunten voor Valencia. Kampioen Barcelona, nummer twee Atlético Madrid en Real Madrid plaatsten zich in Spanje al eerder voor de Champions League.

Nummer vijf Getafe en nummer zes Sevilla mogen volgend seizoen in de Europa League uitkomen. Espanyol start het nieuwe seizoen in de voorronde van de Europa League.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in La Liga