Sport/Voetbal
361043153
Voetbal

Klucht in Spaanse competitie door vakantie ministers

Dani Carvajal mist het begin van de competitie.

Dani Carvajal mist het begin van de competitie.

MADRID - Komend weekend gaat in Spanje de Primera Division opnieuw van start. Met Frenkie de Jong bij FC Barcelona natuurlijk. En Real Madrid moet het op de eerste speeldag waarschijnlijk stellen zonder vaste rechtsback Dani Carvajal, door een curieuze reden.

Dani Carvajal mist het begin van de competitie.

Dani Carvajal mist het begin van de competitie.

De Spanjaard kreeg in de laatste wedstrijd van het vorige seizoen een gele kaart, goed voor een schorsing van één speeldag. De eerste van het aankomende seizoen. Ook voor Nemanja Maksimovic (Getafe), Aritz Elustondo, Diego Llorente, (Real Sociedad), Dani Parejo en José Luis Gaya (Valencia) was dit van toepassing.

Tot twee weken geleden. Toen kregen de betrokken spelers te horen dat ze wel zouden mogen spelen, omdat de regel dat gele kaarten/schorsingen die worden overgenomen naar een volgend seizoen, niet langer zou gelden. Indie maatregel zit echter het probleem. Het Spaanse ministerie van sport moet namelijk nog een handtekening zetten waardoor de maatregel effectief van kracht kan worden.

Maar laat het ministerie nu nét in de jaarlijkse zomervakantie zitten. Daardoor kan er geen handtekening gezet worden, aldus Marca. Want het verlof onderbreken om de maatregel alsnog in werking te laten treden voor de start van La Liga, dát zijn ze in Spanje niet meteen van plan.