Nieuws/Sport
361097
Sport

MVV maakt het AZ knap lastig

Wout Weghorst scoorde twee keer tegen MVV

Wout Weghorst scoorde twee keer tegen MVV

AZ, de nummer twee van de eredivisie, had het dinsdagavond in de strijd om de KNVB beker lastig tegen MVV, maar bekert toch gewoon verder. De ploeg van coach John van den Brom ging met een 3-2 zege van het veld. Wout Weghorst scoorde twee keer voor de Alkmaarders die vorig seizoen in de bekerfinale onderuit gingen tegen Vitesse.

Wout Weghorst scoorde twee keer tegen MVV

Wout Weghorst scoorde twee keer tegen MVV

Het duel bood vanaf het begin voldoende amusement. MVV drong AZ bij vlagen terug met fris en aanvallend voetbal. De Alkmaarse ploeg ging echter beter met de kansen om. Pantelis Hatzidiakos (0-1) en Weghorst (1-2) kwamen voor de rust tot scoren voor AZ. Namens MVV bracht Samy Mmaee met een fraaie kopbal de eerste gelijkmaker op zijn naam.

Na de rust dwong het opgepepte AZ een groot overwicht af. De Alkmaarse ploeg verzuimde echter de score uit te bouwen. Met een fraaie voetbeweging zorgde opnieuw Mmaee in de 72e minuut voor de Limburgse gelijkmaker (2-2). De trefzekere Weghorst, bij absentie van de geblesseerde Ron Vlaar aanvoerder, voorkwam met een rake kopbal een verlenging: 2-3.