Sport/Tennis
361641347
Tennis

Dubbelspecialist Rojer wint na thriller tweede duel wél

Ruud naar laatste 4 ATP Finals, Nadal uitgeschakeld, feest bij Alcaraz

Casper Ruud is dolbij.

Casper Ruud is dolbij.

De Noorse tennisser Casper Ruud heeft zich op de ATP Finals als eerste verzekerd van een plek in de halve finales. De 23-jarige Noor, nummer 4 van de wereld, won in Turijn ook zijn tweede groepswedstrijd. Ruud versloeg de Amerikaan Taylor Fritz in drie sets: 6-3 4-6 7-6 (6).

Casper Ruud is dolbij.

Casper Ruud is dolbij.

De Noor, dit jaar finalist op Roland Garros en de US Open, was het eindejaarstoernooi zondag begonnen met een zege op de Canadees Félix Auger-Aliassime. Ruud neemt het in zijn laatste groepswedstrijd op tegen 22-voudig grandslamkampioen Rafael Nadal, die na twee nederlagen al is uitgeschakeld.

De 36-jarige Spanjaard verloor zondag van Fritz en moest het dinsdag ook afleggen tegen Auger-Aliassime (3-6 4-6). Voor Nadal zijn de halve finales nu al buiten bereik. Dat betekent ook dat zijn jonge landgenoot Carlos Alcaraz het jaar afsluit als nummer 1 van de wereld. Nadal had de 19-jarige Alcaraz alleen kunnen onttronen als hij de ATP Finals zou winnen. Alcaraz ontbreekt in Turijn vanwege een buikspierblessure.

Rafael Nadal baalt.

Rafael Nadal baalt.

Dubbelspecialist Rojer wint na thriller tweede duel op ATP Finals wél

Dubbelspecialist Jean-Julien Rojer heeft samen met zijn partner Marcelo Arévalo uit El Salvador de tweede groepswedstrijd op de ATP Finals gewonnen. Het duo had in Turijn drie sets nodig om de Spanjaard Marcel Granollers en de Argentijn Horacio Zeballos te verslaan: 6-1 6-7 (3) 10-7.

Jean-Julien Rojer viert een van de punten.

Jean-Julien Rojer viert een van de punten.

Rojer en Arévalo wonnen de eerste set eenvoudig. In de tweede ging het gelijk op, maar de tiebreak werd snel uit handen gegeven. In de derde set, een zogenoemde supertiebreak, liepen de Nederlander en zijn partner na een stand van 5-5 uit om de overwinning na een kleine 1,5 uur spelen op te eisen.

Rojer en Arévalo verloren hun eerste groepswedstrijd van de debutanten Harri Heliövaara uit Finland en de Brit Lloyd Glasspool. De Amerikaan Rajeev Ram en zijn Britse partner Joe Salisbury zijn de volgende tegenstander. Die twee wonnen hun eerste groepswedstrijd van Granollers en Zeballos.

Koolhof

De 41-jarige Rojer won zeven jaar geleden al eens de ATP Finals. Hij speelde toen samen met de Roemeen Horia Tecau.

In de andere groep van het dubbelspel op de ATP Finals speelt Wesley Koolhof, sinds vorige week de nummer 1 van de wereld. Hij komt woensdag samen met zijn Britse dubbelpartner Neal Skupski weer in actie.