Nieuws/Sport
3619473
Sport

De Bakker heeft Roland Garros nog in vizier

Sport Kort: Badloe en Van Rijsselberghe na dag 1 op 1

Kiran Badloe en Dorian van Rijsselberghe staan in de Medemblik Regatta bovenaan.

Kiran Badloe en Dorian van Rijsselberghe staan in de Medemblik Regatta bovenaan.

In de rubriek Sport Kort hebben we aandacht voor de overige sportgebeurtenissen. Dagelijks brengen we hier in een korte samenvatting de andere hoogtepunten.

Kiran Badloe en Dorian van Rijsselberghe staan in de Medemblik Regatta bovenaan.

Kiran Badloe en Dorian van Rijsselberghe staan in de Medemblik Regatta bovenaan.

 • 22.09 uur De basketballers van Donar hebben de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs gewonnen. In Zwolle wonnen de Groningers van Landstede Basketbal met 72-69.
 • 22.00 uur De Nederlandse volleybalsters hebben tijdens hun eerste duel op de Volleybal Nations League niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen regerend wereldkampioen Servië. In Belgrado was het gastland in een eenzijdige wedstrijd met duidelijke cijfers te sterk: 25-15 25-22 25-19.
 • 20.28 uur De windsurfers Kiran Badloe en Dorian van Rijsselberghe staan na de eerste dag van de Medemblik Regatta in de RS:X-klasse met een gelijk aantal punten op plek 1. Badloe won de laatste race en is daardoor officieel als eerste geklasseerd.
 • 19.37 uur: De Nederlandse badmintonners hebben op de Sudirman Cup, het officieuze WK voor gemengde teams, in het Chinese Nanning een spannende ontmoeting met Frankrijk net verloren: 2-3. Daardoor strijdt Frankrijk met Duitsland of Canada om winst van poule 2 en promotie.
 • 18.23 uur: Het is Quirine Lemoine niet gelukt de tweede ronde van het WTA-toernooi van Nürnberg te bereiken. De Roemeense qualifier Laura Ioana Paar was met 6-1 6-3 duidelijk te sterk voor Lemoine, die zich eveneens via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi had weten te plaatsen. De partij duurde maar een uur.
 • 15.45 uur: Paul van Gestel is niet langer technisch directeur van het Nederlands Handbalverbond (NHV). Hij heeft in overleg met de directie besloten terug te treden en zich te wijden aan de functie van coördinator Topsport.
 • 14.09 uur: Olivier Giroud blijft nog een seizoen bij Chelsea. De Franse aanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw eenjarig contract.
 • 13.34 uur: Asier Garitano is de nieuwe trainer van Deportivo Alavés. Hij is de opvolger van Abelardo Fernández, die na anderhalf jaar vertrekt.
 • 13.33 uur: Handbalinternational Jasmina Jankovic mist het komende oefentweeluik tegen Rusland. De keepster is geblesseerd, meldt de bond. Bondscoach Emmanuel Mayonnade heeft Claudia Rompen opgeroepen als vervangster.
 • 13.19 uur: Bondscoach Roberto Martinez heeft Hendrik Van Crombrugge voor het eerst opgenomen in de selectie van België voor de komende duels met Kazachstan en Schotland in de EK-kwalificatie.
 • 13.18 uur: Ivan Leko is niet langer de trainer van Club Brugge. De Belgische club en de coach hebben dat in onderling overleg besloten, meldt Club Brugge dat de competitie afsloot als tweede achter Racing Genk. Het contract van de 41-jarige Kroaat liep af.
 • 12.34 uur: Ivan Leko is niet langer de trainer van Club Brugge, dat de competitie afsloot als tweede achter Racing Genk. De Belgische club en de coach hebben dat in onderling overleg besloten. Het contract van de 41-jarige Kroaat liep af. Leko was sinds 2017 trainer bij Club, waarmee hij in zijn debuutseizoen meteen de titel veroverde. Leko was ook oud-speler van de club. Als trainer was hij eerder actief bij Oud-Heverlee Leuven en Sint-Truiden.
 • 12.18 uur: VVV-Venlo heeft met Elia Soriano een nieuwe spits gevonden. De Duitser, met Italiaanse roots, komt transfervrij over van het Poolse Korona Kielce. Hij krijgt een contract voor een jaar, met een optie voor nog een seizoen. De 29-jarige Soriano is bij VVV de opvolger van Peniel Mlapa, die het afgelopen seizoen werd gehuurd van Dynamo Dresden. Hij is de oudere broer van Roberto Soriano, die acht interlands speelde voor Italië. Elia Soriano scoorde het afgelopen seizoen veertien keer in 33 duels in de hoogste Poolse divisie. Hij is na Richard Neudecker de tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen van VVV.
 • 12.03 uur: Thiemo de Bakker is nog in de race om een ticket voor het hoofdtoernooi van Roland Garros. De Westlandse tennisser versloeg in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi de Japanner Yasutaka Uchiyama: 6-3, 7-5. De Bakker, de nummer 233 van de wereldranglijst, stuit in de tweede ronde opnieuw op een Japanner. Hij neemt het op tegen Go Soeda, de huidige nummer 201 van de mondiale ranglijst. De Bakker moet drie ronden overleven om het hoofdtoernooi te bereiken.
 • 09.58 uur: Mattijs Manders is benoemd tot algemeen directeur van de Eredivisie CV. Hij volgt Jacco Swart op bij de branchevereniging waarin de achttien clubs uit de eredivisie zijn vertegenwoordigd. De 50-jarige Manders verlaat ADO Den Haag, waar hij sinds 2016 algemeen directeur was. Swart vertrekt op 1 juni bij de Eredivisie CV. Hij wordt directeur bij European Leagues, de organisatie die de belangen behartigt van 35 voetbalcompetities in Europa. Manders was in een eerder stadium al voorgedragen. De clubs gingen tijdens de gecombineerde vergadering van vennoten unaniem akkoord met de voordracht. Oege Boonstra (61) is bij de Eredivisie CV toegetreden tot de raad van commissarissen.