Nieuws/Sport
3630
Sport

Erik Mulder op 'pole' bij KNVB

'Toon Gerbrands wél integer'

PSV-directeur Toon Gerbrands

PSV-directeur Toon Gerbrands

Volgens diverse clubdirecteuren is de integriteit van Toon Gerbrands niet in twijfel getrokken bij een vergadering van de ECV.

PSV-directeur Toon Gerbrands

PSV-directeur Toon Gerbrands

De directeur van PSV had die indruk toen clubdirecteuren hem confronteerden met het gegeven dat het PSV-gehalte van de rvc van de KNVB wel heel hoog zou worden met Gerbrands en ex-PSV-commissaris Jan Hommen.

De directeuren wilden naar eigen zeggen de rvc kiezen via een commissie en het niet onderling laten regelen. Op die manier zou Gerbrands met teveel petten op zitten en zou de ECV zich schuldig maken aan de handelswijze van de KNVB in de zaak Gijs de Jong. Hij werd als opvolger van Bert van Oostveen gepresenteerd, zonder dat clubs vooraf werden geïnformeerd.

Erik Mulder 

Het is zo goed als zeker dat Erik Mulder namens de Eredivisieclubs naar voren wordt geschoven als commissaris bij de KNVB. Indien de voormalig financieel directeur van FC Groningen door de commissie - bestaande uit Jeroen Slop (Ajax), Luuc Eisenga (SC Heerenveen), Onno Jacobs (FC Twente) én zijn oude collega Hans Nijland (FC Groningen) - maandag definitief wordt voorgedragen, hoeft dat niet te betekenen dat hij ook automatisch zitting neemt in de rvc van de ECV.

De naam van Mulder werd ook genoemd als opvolger van Jacobs bij FC Twente, maar daar lijkt hij van af te zien. De tukkers willen binnen twee weken al een nieuwe directeur benoemen.