Nieuws/Sport
3634
Sport

Mourinho maakt zichzelf belachelijk met 'correctie'

Manchester United-manager José Mourinho.

Manchester United-manager José Mourinho.

Manchester United-manager José Mourinho heeft zichzelf maandagavond van zijn meest kinderachtige kant laten zien.  

Manchester United-manager José Mourinho.

Manchester United-manager José Mourinho.

The Red Devils hadden weinig in te brengen tijdens het competitieduel met aartsrivaal Liverpool en mochten van geluk spreken dat ze Anfield Road verlieten met een punt (0-0).

De Portugese manager vond het na afloop van het duel desondanks belangrijk om na de persconferentie nog even terug te keren in de perskamer en zijn 'gelijk te halen'. 

"Volgens mijn mannetje hadden we 42 procent balbezit en niet 35", stelde de wantrouwende Mourinho met een opgeheven vingertje. Het leidde tot hilariteit onder de aanwezige journalisten. De 35 procent betekende een serieus dieptepunt voor de club. In 2003 lag het percentage balbezit voor het laatst zo laag.

Eigenwijs

The Special One had sowieso een eigenwijze bui. "Jullie van de media denken dat Liverpool het nieuwe wereldwonder is. Ze hebben een goed team, maar niet meer dan dat", tekende Sky Sports op uit de mond van Mourinho. 

"Het was een lastige wedstrijd voor ons, maar Liverpool had het nog moeilijker. Wij hebben de wedstrijd lange tijd gecontroleerd, de eerste helft beheersten we volledig. Niet alleen tactisch, maar ook emotioneel hadden we de wedstrijd onder controle. Dat had zelfs invloed op de sfeer in het stadion. De toeschouwers toonden hun teleurstelling, want ze hadden een betere wedstrijd van Liverpool verwacht."