Nieuws/Sport
3641
Sport

Ongeloof na zeperd tegen Jong Ajax

De Graafschap-trainer Jan Vreman.

De Graafschap-trainer Jan Vreman.

De Graafschap hield het eerste van Ajax afgelopen seizoen nog van de landstitel, maar de degradant kwam er maandag in het Jupiler League-duel met het belofteteam van de Amsterdammers amper aan te passen. Het leidde tot een 4-2 nederlaag en ongeloof bij trainer Jan Vreman.

De Graafschap-trainer Jan Vreman.

De Graafschap-trainer Jan Vreman.

"Nee, ik heb tegenstanders in de Jupiler League nog nooit zo sterk gezien. Aan de andere kant: wij hadden er wel meer tegenover moeten en kunnen zetten. We moesten veel meer in de duels komen. We hadden harder moeten ingrijpen, dan kan het zijn dat je de bal wel hebt - of juist niet. Wij leden ook een paar keer duur balverlies."

De Graafschap is momenteel bezig aan de slechtste seizoensstart sinds 1970. De Superboeren presteren verre van super en hebben na tien duels al twintig verliespunten.

"Jong Ajax is dan wel heel goed, maar we moeten een keer punten gaan pakken. Waar we nu staan, is echt niet goed. Ook dat is weer extreem. Het gaat niet vanzelf, dat omkeren. Je moet er veel in stoppen. Dan kan het goed komen", aldus Vreman, die met De Graafschap nu op de teleurstellende zestiende plaats staat.