Sport/Voetbal
3642639
Voetbal

Reis geniet in Barcelona: ’Dat met Messi vergeet ik nooit’

Lionel Messi

Lionel Messi

GRONINGEN - Ludovit Reis (18) heeft genoten van de afronding van zijn droomtransfer naar FC Barcelona. De jeugdinternational verbleef woensdag en donderdag in zijn nieuwe thuis en wist niet wat hij meemaakte.

Lionel Messi

Lionel Messi

„Ik ben goed ontvangen, heb woensdag gelijk de medische keuring gehad en ben natuurlijk ook op de club geweest”, vertelt Reis. „Dan zie je al die grote spelers langskomen. Dan komen Jasper Cillessen en Sergio Busquets even gedag zeggen… Dan denk je wauw. Je ziet Messi nog het terrein komen oprijden waarmee je dan een blik wisselt, dat zijn de kleine dingen die ik echt niet kan vergeten. Wat Cillessen zei? Hij vertelde me hoe het was bij Barcelona, hoe het gaat onder de jongens. Over de stad, dat iedereen meeleeft en het alleen maar gaat om voetbal daar. Ik kon alleen maar genieten van hoe hij dat vertelde.”

Droom

Reis, 18 jaar pas, leeft snel zijn droom. „Dat ik zo’n stap kan maken is een droom die uitkomt. Ik denk dat ik vooral heel veel kan leren van Barcelona en de jongens die daar spelen en trainen. Ik ga voor het uiterste.”

Hij mag vanaf de voorbereiding direct zo goed mogelijk proberen aan te haken bij de A-selectie, om hem zo snel mogelijk te laten aanhaken aan het niveau waar hij naartoe moet groeien. „Ik ga de voorbereiding meedraaien met de A-selectie en daarna m’n minuten maken bij B. Het ligt eraan hoe ik mezelf dan presenteer aan de trainer en me laat zien. Nu even met de familie tot rust komen en er daarna tegenaan.”