3646
Autosport

F1-coureurs in toekomst in 'batmobiels'?

Het Batman-Bugatti-ontwerp van Sean Bull.

Het Batman-Bugatti-ontwerp van Sean Bull.

De regelgeving in Formule 1 gaat de komende jaren behoorlijk op de schop en dat kan het uiterlijk van de bolides wel eens aanzienlijk doen gaan veranderen. Designer Sean Bull denkt dat de auto's mogelijk op een 'batmobiel' gaan lijken.

Het Batman-Bugatti-ontwerp van Sean Bull.

Het Batman-Bugatti-ontwerp van Sean Bull.

Bull keek in een glazen bol, ging achter zijn tekentafel zitten en kwam uiteindelijk tot de bijzonder spectaculair ogende Bugatti 101P, een virtuele F1-bolide voor de toekomst. Het ontwerp doet denken aan de auto van superheld Batman.

Maatregelen

De koningsklasse van de autosport moet de komende jaren spannender en veiliger worden. Daar is alles en iedereen het over eens en dus is men drukdoende met allerlei maatregelen.

Zo wordt er vanaf 2017 bijvoorbeeld met bredere, snellere banden gereden. Er wordt ook nog nagedacht over een speciale cockpit op de auto's om coureurs te beschermen tegen eventueel rondvliegend puin. 

Diverse teams testten al met zogenaamde halo's en aeroscreens, maar nog steeds is er geen overeenstemming bereikt over welk ontwerp wenselijk is. Ook in 2017 blijft de cockpit daarom nog open. 

Red Bull-baas Adrian Newey ontwierp enkele jaren terug ook al een virtuele bolide, die in de toekomst mogelijk in gebruik zou kunnen worden genomen, maar uiteindelijk is het ontwerp in de kast blijven liggen.