Sport/Wielrennen
3647755
Wielrennen

Nederlander breekt heupbeen bij val

Giro-drama compleet voor Oomen

Sam Oomen

Sam Oomen

Sam Oomen zal met weinig plezier terugdenken aan de Giro d’Italia. De 23-jarige Sunweb-renner heeft tijdens de veertiende etappe van zaterdag zijn heupbeen gebroken.

Sam Oomen

Sam Oomen

Oomen zou aanvankelijk helemaal niet deelnemen aan de Giro d’Italia, maar werd vanwege het wegvallen van Wilco Kelderman alsnog opgeroepen. Tom Dumoulin had in de jacht op zijn tweede roze trui een knecht nodig voor in de bergen. De Limburger viel in de eerste week echter uit na een valpartij.

Door zijn blessure moet Oomen de Tour de France, zijn aanvankelijke doel, missen.

Oomen was zaterdagavond naar het ziekenhuis gebracht, omdat hij nog veel pijn had. De breuk kwam aan het licht nadat röntgenfoto’s waren genomen. „Als Sam terug in Nederland is, zal hij nog extra controles ondergaan”, liet Sunweb-arts Stephan Jacolino weten.

Oomen moest na zijn val in de etappe van zaterdag opgeven. „Ik wilde echt doorgaan en het proberen te doorstaan. Ik lag een tijdje op de grond na de val en kon nauwelijks opstaan”, zei Oomen. „Ik kon niet meer op mijn rechterbeen staan en ik wist dat het voorbij was.”

Voor Sunweb is het al de vierde uitvaller. Eerder stapten ook kopman Tom Dumoulin, de Australiër Robert Power en Louis Vervaeke uit België al af.