Nieuws/Sport
3651
Sport

Dolf Collee doet stap terug

Van der Sar baas bij Ajax

Dolf Collee en Edwin van der Sar.

Dolf Collee en Edwin van der Sar.

AMSTERDAM - Ajax maakt vandaag bekend dat Edwin van der Sar (45) de leiding krijgt over Ajax. De voormalig doelman van onder meer Ajax, Manchester United en Oranje neemt het stokje over van Dolf Collee die terugtreedt als CEO.

Dolf Collee en Edwin van der Sar.

Dolf Collee en Edwin van der Sar.

Een jaar geleden meldde Telesport dat Van der Sar aan het einde van 2016 de nieuwe algemeen directeur zou worden en dat nieuws wordt vandaag bevestigd door Ajax. De aankondiging van de Amsterdamse club moet met het oog op de algemene vergadering van aandeelhouders op 11 november, waarop de benoeming zal plaatsvinden.

Na de door Johan Cruijff aangezwengelde Fluwelen Revolutie werd Van der Sar, die tevens bestuurslid is bij de European Club Association, in december 2012 aangesteld als directeur marketing en vormde hij het directieteam met Jeroen Slop, Marc Overmars en Michael Kinsbergen, die hem moest klaarstomen voor het directievoorzitterschap. Omdat de recordinternational zich daar na het vertrek van Kinsbergen nog niet klaar voor achtte, kwam Collee als tussenpaus.

Het huidige hoofd commercie van Ajax, Menno Geelen, wordt per 1 november 2016 commercieel directeur (titulair).