Sport/Tennis
3652940
Tennis

Nederlandse in straight sets naar volgende ronde

Prima start Bertens op Roland Garros

Kiki Bertens maakt een goede indruk.

Kiki Bertens maakt een goede indruk.

Kiki Bertens is uitstekend begonnen aan haar jacht op een topresultaat op Roland Garros.

Kiki Bertens maakt een goede indruk.

Kiki Bertens maakt een goede indruk.

De nummer vier van de wereld rekende in Parijs af met Pauline Parmentier. In drie eerdere ontmoetingen ging Bertens telkens onderuit tegen de taaie opponente, maar deze keer won ze in twee sets: 6-3 en 6-4. In de tweede ronde wacht Bertens een confrontatie met Viktoria Kuzmova. De tennisster uit Slowakije versloeg Alizé Cornet met 6-3 en 6-4. Bertens won dit jaar in Miami van Kuzmova, maar verloor van haar in Dubai nadat ze één wedstrijdpunt had verspeeld.

Sterk begin

Bertens startte uitstekend op het matig gevulde Suzanne Lenglen. Met zware topspinballen drong ze de Française ver terug en had de Nederlandse titelfavoriete al snel een break te pakken. Bij een 4-2 stand kreeg Parmentier twee kansen om terug in de partij te komen, maar vier sterke punten verder was het gevaar geweken. Vervolgens kostte het nog de nodige moeite om de set binnen te slepen. Uiteindelijk was het raak op het vierde setpunt.

De forehand van Kiki Bertens komt uitstekend door op het gravel in Parijs.

De forehand van Kiki Bertens komt uitstekend door op het gravel in Parijs.

In de tweede set ging het tot 3-3 gelijk op. Vervolgens brak Bertens de 33-jarige Parmentier en sleepte de zege overtuigend binnen. De geboren Wateringse jaagt in Parijs op haar beste resultaat ooit in Parijs. Drie jaar geleden bereikte ze de halve finales. Vorig jaar ging het in de derde ronde mis tegen Angelique Kerber, die dit jaar als nummer vijf van de wereld verrassend in de eerste schifting werd uitgeschakeld.

„Een eerste ronde op een grand slam is altijd lastig, zeker tegen een Franse speelster”, zei Bertens. „Op de belangrijke momenten stond ik er. In de tweede set had ik een dipje, maar ik maakte het wel goed af. Tennissend was het niet goed, maar mijn ’performance’ wel.”

De partij stond gepland op het Court Suzanne Lenglen, waar de Franse fans zich roerden. „Het publiek stond achter haar, zo was te horen. Maar ik heb daar nooit zoveel moeite mee. Ik voelde vanochtend wel wat spanning, maar dat is logisch als er wat meer ogen op je gericht zijn. Ik ben blij om door te zijn.”

Geweldig seizoen

Bertens is bezig aan een geweldig seizoen. Eerder dit jaar zegevierde ze al in Sint Petersburg en in Madrid. Die laatste overwinning is de grootste uit haar loopbaan. In Sydney en op het gravel van Stuttgart en Rome stond Bertens in de halve eindstrijd.