Nieuws/Sport
3655
Sport

Bosz waakt voor 'roze olifant'

Ajax-trainer Peter Bosz.

Ajax-trainer Peter Bosz.

Met 7 wedstrijden in 22 dagen waakt Ajax-trainer Peter Bosz voor 'de roze olifant'. 

Ajax-trainer Peter Bosz.

Ajax-trainer Peter Bosz.

Ajax begon de drukke periode zondag met een 0-2 zege op ADO Den Haag en reist deze week naar Spanje waar donderdag het Europa League-treffen met Celta de Vigo wacht. Drie dagen later wacht Feyenoord in De Kuip. Maar daar wil Bosz nog niet aan denken.

"Ik hoop dat het voor het team hetzelfde is als voor mij", licht de coach bij AjaxTV toe. "Dat we eerst vol de focus op Celta krijgen. We staan er uitstekend voor in de groep en we kunnen dat een geweldig vervolg geven door daar een goed resultaat te halen. En dat kun je alleen maar doen door je volledig op die wedstrijd te richten en niet al verder te kijken. Ik ga het niet zo tegen de jongens vertellen, want dan krijg je een beetje 'de roze olifant'. Ik ga eerst nog even met ze praten over de leermomenten uit het duel met ADO en daarna gaan we ons richten op Celta."

Met 'de roze olifant' doelt Bosz op het verschijnsel dat mensen juist aan iets gaan denken als je ze vertelt dat niet te doen. Door te zeggen dat mensen niet aan 'de roze olifant' moeten denken, doen ze dat juist wel.