Sport/Tennis
3655669
Tennis

Nadal gunt qualifier maar zes games

Rafael Nadal

Rafael Nadal

PARIJS - Rafael Nadal heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros.

Rafael Nadal

Rafael Nadal

De elfvoudig kampioen stond tegen de Duitser Yannick Hanfmann maar zes games af: 6-2 6-1 6-3.

Nadal verloor op zijn eigen opslag maar acht punten en stond geen break toe. Hij brak de nummer 180 van de wereld, als qualifier toegelaten tot het hoofdtoernooi, in alle sets twee keer. Ondanks het klasseverschil duurde de partij toch bijna twee uur.

In de volgende ronde treft Nadal opnieuw een Duitser, dan is Yannick Maden zijn tegenstander. Nadal gaat in Parijs op voor zijn derde titel op een rij. Vorig jaar won hij van de Oostenrijker Dominic Thiem in de finale.

Djokovic

Ook Novak Djokovic werkte zich moeiteloos door zijn eerste partij. De Servische nummer 1 van de wereld, die ook als eerste is geplaatst in het Franse Open op het gravel van Parijs, rekende in drie sets af met de Pool Hubert Hurkacz: 6-4 6-2 6-2.

Djokovic maakt jacht op zijn tweede eindzege op Roland Garros en zijn vierde grand slamwinst op rij. De Serviër was dit jaar al de beste in de Australian Open en won vorig jaar Wimbledon en de US Open.

Djokovic begon de partij meteen met een break op de servicegame van de 22-jarige Hurkacz en had vanaf dat moment de controle over de wedstrijd. Hij treft in de tweede ronde de Zwitser Henri Laaksonen.