Nieuws/Sport
3657443
Sport

Sport Kort: Bol wint eerste rit in Noorwegen

Cees Bol (op archiefbeeld)

Cees Bol (op archiefbeeld)

In de rubriek Sport Kort hebben we aandacht voor de overige sportgebeurtenissen. Dagelijks brengen we hier in een korte samenvatting de andere hoogtepunten.

Cees Bol (op archiefbeeld)

Cees Bol (op archiefbeeld)

  • 18.13 uur: Cees Bol heeft de eerste etappe van de Ronde van Noorwegen gewonnen, een rit over 168 kilometer tussen Stavanger en Egersund. De renner van Sunweb won de sprint van het peloton. Moreno Hofland eindigde als nummer zes.
  • 16.35 uur: Rick Mathijssen is de nieuwe assistent-trainer van bondscoach Max Caldas bij de Nederlandse hockeyers. Hij volgt Graham Reid op die begin april werd benoemd tot bondscoach van India.
  • 10.29 uur: Golden State Warriors begint de NBA-finale tegen Toronto Raptors zonder Kevin Durant. De 30-jarige Amerikaan heeft nog altijd last van een kuitblessure, begin deze maand opgelopen tijdens een duel met Houston Rockets in de tweede ronde van de play-offs. Durant won de afgelopen twee jaar met Golden State Warriors de NBA-titel. Hij werd ook twee keer gekozen tot meest waardevolle speler (MVP) van de grote finale van de Amerikaanse topcompetitie.
Kevin Durant

Kevin Durant

  • 07.42 uur: De ijshockeyers van Boston Bruins hebben de leiding genomen in de finale van de NHL om de Stanley Cup. De Bruins wonnen voor eigen publiek het eerste duel met St. Louis Blues in de best-of-sevenserie met 4-2. De thuisploeg wist zich te herstellen van een 2-0 achterstand.