3658
Wielrennen

Naast Tour de France nog een grote ronde voor Groninger

Mollema: ’Praten over rolverdeling met Contador’

Bauke Mollema

Bauke Mollema

Bauke Mollema liet vanuit huis weten dat hij de Tour de France van 2017 een ronde vindt, waarin hij mogelijkheden ziet. ,,Het is een mooi parcours met de bergen goed verdeeld over drie weken. Ik moet zeggen dat 36 tijdritkilometers er niet veel zijn”, aldus de 29-jarige Groninger, die in de laatste serieuze krachtmeting van 2016 een podiumplaats verspeelde.

Bauke Mollema

Bauke Mollema

,,Ik was de laatste keer dicht bij het podium in Parijs en zie dat nog steeds als doel. We moeten nu alleen nog even bekijken hoe de rolverdeling binnen de ploeg gaat zijn”, doelt hij op de komst van Alberto Contador bij Trek-Segafredo.

Giro of Vuelta

De tweevoudig Tourwinnaar, dit jaar nog in dienst van Tinkoff, kon in juli niet meestrijden om de eindzege, die naar Chris Froome ging. Door twee zware valpartijen was de Spanjaard genoopt vroegtijdig het Franse toneel te verlaten. ,,We hebben er nog niet over gesproken”, liet Mollema weten, die wel vertelde dat hij nog twee grote rondes wil rijden. ,,Of dat de Giro of Vuelta is, weet ik nog niet. In ieder geval wil ik starten in de Tour en met het idee om een klassement te rijden.”