Sport/Voetbal
3659866
Voetbal

Klopp: verloren finale was een goed medicijn

Jürgen Klopp

Jürgen Klopp

LIVERPOOL - Manager Jürgen Klopp van Liverpool denkt dat zijn ploeg aanstaande zaterdag niet opnieuw in de finale van de Champions League had gestaan als de eindstrijd van vorig jaar was gewonnen van Real Madrid. „Vanuit het oogpunt van nu is het helemaal niet erg dat we de finale vorig jaar hebben verloren”, zei Klopp. „Ik weet niet zeker of we anders nu in de finale zouden staan.”

Jürgen Klopp

Jürgen Klopp

Klopp zag zijn ploeg al twee keer de finale van de Champions League verliezen. Liverpool boog vorig jaar voor Real Madrid en in 2013 verloor hij met Borussia Dortmund van Bayern München. „Een finale verliezen doet pijn. Maar een verloren finale is soms ook een goed medicijn. Wat ik uit mijn kinderjaren heb geleerd, is dat een goed medicijn vies moet smaken, maar wel werkt. Het had grote invloed op ons. Het plan was om hier weer terug te komen. En nu staan we hier weer en dat is ongelofelijk.”

Het verlies van vorig jaar was volgens Klopp de aanzet voor de ontwikkeling van zijn huidige team. Het is voor het eerst dat de Duitser met zijn ploeg als favoriet de finale ingaat. „De mensen verwachten dat we de finale winnen. Ik wil beslist winnen, niet zozeer voor mezelf, maar voor mijn spelers en voor deze geweldige club.”

De coach zei nog niet eerder in een finale te hebben gestaan met een betere ploeg dan dit Liverpool. „Deze jongens combineren onze kracht op de best mogelijke manier met de juiste instelling.” Dat was volgens Klopp te zien in de comeback tegen FC Barcelona in de halve finales. „In die zes dagen tussen de twee duels geloofde niemand er meer in dan de spelers zelf. Daarom staan we hier.”