Sport/Tennis
3660703
Tennis

Zverev in vijf sets langs Australiër Millman

Alexander Zverev

Alexander Zverev

PARIJS - Alexander Zverev heeft zich bij zijn eerste partij op Roland Garros flink moeten inspannen om uitschakeling te voorkomen. De als vijfde geplaatste Duitser won in een vijfsetter van meer dan vier uur van de Australiër John Millman. Het werd 7-6 (4) 6-3 2-6 6-7 (5) 6-3.

Alexander Zverev

Alexander Zverev

Zverev leek zich na het verlies van de derde set te herstellen, maar hij gaf in de vierde set een break voorsprong (2-0) uit handen. Uitschakeling lag in de beginfase van de vijfde set op de loer, maar Zverev plaatste bij een 4-3-voorsprong een break, na een slordige game van Millman, de mondiale nummer 56.

De 22-jarige Zverev, geplaagd door wat privéproblemen, speelde zaterdagavond nog de finale van het ATP-toernooi van Genève. In aanloop naar Roland Garros stelden de resultaten teleur en op de zes graveltoernooien die hij voor Genève speelde, kwam hij nergens voorbij de kwartfinales. Daarom verkoos hij in de week voor Roland Garros het spelen van wedstrijden boven rust.

De Duitser haalde vorig jaar op Roland Garros de kwartfinales, wat tevens zijn beste resultaat is op een grandslamtoernooi. In de tweede ronde staat Zverev tegenover de Zweedse qualifier Mikael Ymer.