Sport/Voetbal
3661393
Voetbal

Arsenal vindt Europa League ook bijzonder

Unai Emery

Unai Emery

BAKOE - Voor Arsenal is het winnen van de Europa League iets heel speciaals. Dat zei coach Unai Emery een dag voor de finale tegen Chelsea in Bakoe. „Ik reken erop dat de spelers daarvan zijn doordrongen. Bovendien stelt deze wedstrijd ons in staat ons grote doel te bereiken, kwalificatie voor de Champions League.”

Unai Emery

Unai Emery

Arsenal slaagde daar in tegenstelling tot Chelsea niet in via de eigen Premier League. „Gelukkig krijgen we een herkansing. Mijn opdracht toen ik begin dit seizoen bij de club kwam was prijzen winnen. Dit moet de eerste worden. Daarna is mijn taak Arsenal verder te helpen op weg naar de top van de wereld.”

Emery volgde Arsène Wenger op, die de club decennia leidde. De Spanjaard zegt verder te zijn gegaan op de ingeslagen weg van zijn voorganger. „Wenger heeft verbazingwekkende dingen bereikt. Hij heeft een nieuwe cultuur in de club gebracht. Voor ik begon heb ik lang met hem gesproken en veel van hem geleerd. Zijn invloed is nog steeds merkbaar.”

Onduidelijk is nog wie bij Arsenal in het doel staat. Emery wil dat eerst met de spelers bespreken. De Duitser Bernd Leno is eerste keus in de Premier League, in de internationale competitie keepte tot dusver routinier Petr Cech. Voor de 37-jarige Tsjech zou het zijn laatste duel als prof zijn. Hij speelde jarenlang bij Chelsea en volgens geruchten keert hij terug bij die club als sportdirecteur.

Dat speelt volgens Emery geen enkele rol. „Ik heb het volste vertrouwen in Petr. Als mens en als prof.”