Sport/Wielrennen
366902
Wielrennen

Terpstra: 'Een pittig rondje'

caption

caption

Op 200 meter van de finish strandde in 2010 de aanvalspoging van Niki Terpstra op de wereldtitel. Dichterbij de regenboogtrui is Terpstra nooit geweest.

caption

caption

De Noord-Hollander is een echte kampioenschapsrenner, die de laatste vijf jaar een vaste waarde in de voorjaarsklassiekers is. Hij hoopt zondag tijdens de wegwedstrijd van het WK in Bergen opnieuw de regenboogtrui in het vizier te krijgen, maar weet dat hij niet de enige kansrijke Nederlander is.

"Het is een pittig rondje. Eigenlijk een parcours waar velen uit de voeten kunnen. Of ik als kopman word uitgespeeld, vind ik niet zo belangrijk. We hebben in de breedte een sterke selectie. Daar moeten we gebruik van maken. Het gaat er niet om wie er kopmannen of beschermde renners zijn, maar we moeten met zoveel mogelijk renners in de finale zien te komen. Dan kunnen we onze kwaliteit proberen uit te buiten.”

Bondscoach Thorwald Veneberg heeft vorige maand aangegeven dat hij in principe Tom Dumoulin en Terpstra als kopman wil uitspelen. Gezien de recente, sterke optredens van Lars Boom, Bauke Mollema en Wout Poels lijkt het logisch dat zij met een vrije rol van start gaan. Danny van Poppel zal als sprinter achter de hand worden gehouden. Duidelijk is in ieder geval dat oranje de koers hard moet maken als ze niet op de slachtbank van rappe specialisten als Sagan, Van Avermaet, Matthews, Kwiatkowski en Boasson Hagen terecht willen komen.

Lees het complete verhaal over de WK wielrennen in de PREMIUM-editie van Telesport.