Sport

Van der Mark: 'Toch trots dat ik erbij hoor'

Door Van onze Telesportredactie

Michael van der Mark

Michael van der Mark

ANP

Michael van der Mark voelt zich ongelooflijk trots en vereerd dat het MotoGP-team van Yamaha hem gevraagd heeft de eventuele vervanger te zijn voor de legendarische Valentino Rossi.

Michael van der Mark

Michael van der Mark

ANP

De Italiaanse negenvoudige wereldkampioen voelt zich fit genoeg om zijn rentree te maken ondanks zijn dubbele onderbeenbreuk. Dat houdt in dat de Nederlander zijn debuut in de koningsklasse aan zich voorbij ziet gaan.

Van der Mark toonde zich een goed ‘verliezer’: “Laten we eerlijk zijn, welke coureur zou er nu niet met een MotoGP machine willen rijden. Ondanks dat ik van tevoren wist dat het een heel moeilijk verhaal zou worden was het de bedoeling om ervan te genieten. Ook Yamaha had me vooraf geen enkele druk opgelegd. Ik vind het geweldig dat ze me hiervoor heeft gevraagd en daarnaast ben ik ook heel blij dat ze voor een World Superbike coureur hebben gekozen. Dat de keus daarbij ook nog eens op mij is gevallen voelt gewoon heel erg bijzonder, ik voel me hierdoor zeker ook heel erg gerespecteerd. Ik voel dat ik bij de Yamaha familie hoor, en daar ben ik heel erg trots op.”

Lees meer over