Sport/Wielrennen
366996
Wielrennen

'Dumoulin steekt er met kop en schouders bovenuit'

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

Michael Boogerd is flink onder de indruk van de Nederlandse wielrenners van het moment. De voormalige toprenner voorziet een zonnige toekomst.

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

"Met Dumoulin als Giro-winnaar is de lat veel hoger gelegd", aldus Boogerd over de staat van het Nederlandse wielrennen. "Als je bijvoorbeeld kijkt naar de laatste Vuelta, waar Wilco Kelderman vierde wordt en Wout Poels zesde, valt de negende plaats van Steven Kruijswijk niet eens meer op. Maar top tien in een grote ronde is een prima prestatie."

"Het geeft alleen maar aan met wat voor bijzondere generatie we te maken hebben en waar we nog jaren mee vooruit kunnen. Zeker met ’alleskunner’ Dumoulin, van wie we ons nu al afvragen wat hij het volgend jaar in de Tour de France gaat doen. Al denk ik dat hij in de voorjaarsklassiekers zoals de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik ook kan meespelen voor de overwinning."

"Hij steekt er met kop en schouders bovenuit, omdat hij op meerdere vlakken heel goed uit de voeten kan. Tevens kan Dumoulin met de enorme druk omgaan en hij is niet iemand die wil ’inkakken’, maar zich steeds weer nieuwe doelen stelt."

Lees de volledige column van Michael Boogerd over de unieke lichting Nederlandse wielrenners en wielrensters in de PREMIUM-editie van Telesport.