3677
Tennis

Bertens weet weer wat winnen is

Kiki Bertens

Kiki Bertens

LUXEMBURG - Kiki Bertens heeft de tweede ronde van het WTA-toernooi in Luxemburg bereikt. De nummer drie van de plaatsingslijst versloeg de ongeplaatste Annika Beck uit Duitsland met 6-4 6-4. In de tweede ronde wacht Anna Schmiedlova uit Slowakije.

Kiki Bertens

Kiki Bertens

In de eerste set liep Bertens direct uit naar een 3-0-voorsprong, maar die break voorsprong liet ze uit haar handen glippen. Beck kwam echter niet langszij omdat de Wateringse opnieuw een break plaatste. Ook die maakte de Duitse ongedaan, maar weer had Bertens direct een weerwoord en daarmee pakte ze de winst in de set.

Ook in de tweede set brak Bertens als eerste. Nu sloeg Beck meteen terug. De Duitse miste breakkansen om op 5-4 te komen en een game later sloeg Bertens wel toe.

Voor Bertens is haar zege in Luxemburg de eerste sinds ze in juli de finale in Gstaad verloor. Daarna vloog ze in Bastad, op de Spelen in Rio, in Cincinnati, in New Haven op de US Open en vorige week in Linz steeds in de eerste ronde uit het toernooi. Na de US Open nam Bertens een maand rust vanwege oververmoeidheid. Na het toernooi in Luxemburg zet ze een punt achter het jaar en gaat ze zich voorbereiden op het tennisjaar 2017.