Sport/Voetbal
367963004
Voetbal

Wijnaldum: ’Mijn mooiste in Oranje? Ja, veruit’

Georginio Wijnaldum

Georginio Wijnaldum

MINSK - Met een krachtige kopbal en een vlammend schot wees Georginio Wijnaldum Oranje de weg naar de 1-2 zege in Wit-Rusland.

Georginio Wijnaldum

Georginio Wijnaldum

„Of dat schot mijn mooiste doelpunt in het Nederlands elftal was? Ja veruit. Hij zat er lekker in”, lachte de middenvelder bij de NOS. Bij zijn debuut, in september 2011, maakte Wijnaldum acht jaar geleden zijn eerste doelpunt voor Oranje.

„Het was een moeilijk avond, zeker op zo’n veld”, vertelde de doelpuntenmaker. „Ik denk dat we er na rust te makkelijk over dachten, ook met die voorsprong op zak natuurlijk. We waren niet vast in ons positiespel, verloren makkelijk de bal en de restverdediging was niet altijd even goed. Het was lastig, maar niemand heeft gezegd dat het tegen teams als Noord-Ierland en Wit-Rusland makkelijk is.”

Wijnaldum kijkt dan ook positief vooruit richting de rest van de kwalificatieserie en de toekomst. „We konden de wedstrijd beter uitspelen, want we hadden kansen genoeg om meer goals te maken. Al was er niet heel veel ruimte om tussen de linies te voetballen. Maar er zit rek in, en het kan alleen maar beter. Tegen toplanden krijgen we waarschijnlijk meer ruimte om te voetballen.”