Sport/Tennis
3685313
Tennis

Chachanov schakelt Del Potro uit

Thiem geeft pak slag aan Monfils

Dominic Thiem verkeert in topvorm.

Dominic Thiem verkeert in topvorm.

Dominic Thiem heeft in de vierde ronde van Roland Garros de laatste overgebleven Fransman uitgeschakeld. De finalist van vorig jaar was in drie sets klaar met Gael Monfils, die in zijn drie voorgaande partijen geen set had verloren: 6-4 6-4 6-2.

Dominic Thiem verkeert in topvorm.

Dominic Thiem verkeert in topvorm.

Thiem dicteerde de rally’s en produceerde weinig afzwaaiers. Hij sloeg 27 winners en noteerde slechts 14 onnodige fouten. Al na een uur en 48 minuten was de vrij eenzijdige wedstrijd op het Court Philippe Chatrier gespeeld. In de kwartfinale neemt Thiem het op tegen Karen Kachanov. De Rus won in vier sets van de Argentijn Juan Martin del Potro, 7-5 6-3 3-6 6-3.

Gael Monfils ligt eruit.

Gael Monfils ligt eruit.

In 2008 haalde Monfils de laatste vier in Parijs, maar sinds 2014 is hij nooit meer voorbij de vierde ronde gekomen. In 1983 stond er voor het laatst een Fransman in de finale van Roland Garros. 36 jaar geleden won Yannick Noah in de eindstrijd in drie sets van Mats Wilander.

Het is de derde editie op een rij dat alle Fransen al voor de kwartfinales zijn uitgeschakeld. Van 2008 tot en met 2016 was Frankrijk in acht van de negen edities vertegenwoordigd bij de laatste acht.

De als vijfde geplaatste Alexander Zverev evenaarde zijn beste resultaat op een grand slam, door ten koste van de Italiaan Fabio Fognini de laatste acht te bereiken: 3-6 6-2 6-2 7-6 (5). Zverev is al acht wedstrijden op een rij ongeslagen. In aanloop naar Roland Garros won hij het ATP-toernooi van Genève.

Begin dit jaar kwam Zverev, die nu Novak Djokovic treft, op de Australian Open niet verder dan de vierde ronde. Milos Raonic was hem de baas.