Nieuws/Sport
368689
Sport

Gio praat met Amrabat over toekomst

Sofyan Amrabat aan de bal tijdens de topper met PSV.

Sofyan Amrabat aan de bal tijdens de topper met PSV.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft deze week met Sofyan Amrabat over diens internationale toekomst gesproken.

Sofyan Amrabat aan de bal tijdens de topper met PSV.

Sofyan Amrabat aan de bal tijdens de topper met PSV.

De van FC Utrecht overgekomen middenvelder drukt de laatste weken nadrukkelijk zijn neus tegen het venster in De Kuip.

"Sofyan moet ooit een heel moeilijke keuze maken. Hij is in Nederland geboren, maar heeft een Marokkaanse afkomst. Hij is er zelf nog niet uit, volgens mij. Hij heeft al een oefenduel voor Marokko gespeeld, maar is nog niet opgeroepen door de Nederlandse bond, maar dat moment kan natuurlijk wel komen. Dick Advocaat heeft me niet gevraagd om hem te polsen, maar ik weet wel dat ze hem volgen. Maar Sofyan moet eerst naar zijn eigen ontwikkeling kijken bij de club, zodat hij in de toekomst misschien voor Oranje kan uitkomen." 

Amrabat heeft Van Bronckhorst met zijn sterke spel een luxeprobleem bezorgd. Die is daar echter totaal niet rouwig om. "Als trainer heb je het liefst keuzes. Ik ga het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Het is dringen op het middenveld. De spelers ontlopen elkaar niet veel." 

Feyenoord staat zaterdagavond in de eigen Kuip tegenover NAC. Afgelopen weekeinde werd op bezoek bij PSV met 1-0 verloren. Het was de eerste competitienederlaag van het seizoen voor de landskampioen, die samen met de rivaal uit Eindhoven en AZ met een totaal van 12 punten aan de leiding gaat in de Eredivisie.