Nieuws/Sport
3687
Sport

Cocu wil lef zien tegen Bayern München

PSV staart zich niet blind op Robben

Carlo Ancelotti in gesprek met Arjen Robben.

Carlo Ancelotti in gesprek met Arjen Robben.

PSV-trainer Phillip Cocu ziet er niet tegenop om tegen de Europese topclub Bayern München te spelen op een moment, dat het wat minder loopt. "Als je hier niet graag zou willen spelen, dan ben je niet geschikt om profvoetballer te zijn. Dit zijn de mooiste momenten, zulke wedstrijden tegen grote tegenstanders op Champions League-niveau. We gaan er met overtuiging in en met vertrouwen, ook al zit het nu niet mee in de laatste fase voor de goal. Ik denk wel, dat we de laatste tijd wel een spelniveau behalen, waarmee we ook morgen een kans maken.”

Carlo Ancelotti in gesprek met Arjen Robben.

Carlo Ancelotti in gesprek met Arjen Robben.

De PSV-trainer is op zijn hoede voor het gevaar Robben zonder zich daar blind op te staren. "Ik ken Arjen vrij goed. Het is een speler met buitengewone kwaliteiten. Daar zal elke tegenstander de handen vol aan hebben. Natuurlijk bereid ik spelers voor op de tegenstanders die zij gaan treffen. Maar ik ga het team voorbereiden op een wedstrijd tegen Bayern München en niet op een wedstrijd tegen Arjen Robben.”

Phillip Cocu

Phillip Cocu

De situatie in München, waar kritiek is op Bayern, omdat de voetbalgrootmacht al drie duels op rij niet heeft gewonnen, kan een rol spelen, denkt Cocu. "Blijf je lang in de wedstrijd en wordt het publiek onrustig, dan kan dat een factor zijn die meespeelt”, aldus Cocu, die zijn ploeg niet alleen maar voor het eigen doel wil zien hangen. ,,Als je alleen maar komt verdedigen, dan heeft dit Bayern zoveel kwaliteiten, dat ze wel een gaatje vinden en de goal zullen maken. Ook in een zware uitwedstrijd zul je een strategie moeten vinden, waarmee je toch gevaar kunt stichten. Dat hoort ook bij ons spel. Natuurlijk moeten we goed verdedigen, maar we zullen ook aan de bal initiatief moeten nemen en lef moeten tonen. En dat zullen we ook doen.”