Nieuws/Sport
3692
Sport

Guardiola: 'Ik heb Messi niet gebeld'

Pep Guardiola

Pep Guardiola

Pep Guardiola heeft tegengesproken dat hij deze zomer een aantal spelers van FC Barcelona heeft gevraagd om hun loopbaan voort te zetten bij Manchester City. 

Pep Guardiola

Pep Guardiola

Volgens El Mundo Deportivo probeerde Guardiola Lionel Messi, Neymar, Luis Suarez, Andres Iniesta en Sergio Busquets te verleiden tot een transfer. De Spaanse trainer sprak dat tegen, een dag voordat de twee ploegen elkaar treffen in de groepsfase van de Champions League. 

"Je hebt oorlogen die je vanaf het begin direct verliest. Het zou fijn zijn geweest als mensen mijn kant van het verhaal hadden gecheckt. Ik heb Messi, Busquets, Suarez en Iniesta niet gebeld. Ik wist dat Marc-André Ter Stegen meer wilden spelen. Dus hem ik wel gebeld, maar hij besloot bij Barcelona te blijven", vertelde Guardiola, die uiteindelijk wel doelman Claudio Bravo naar Manchester haalde.

"Ik hoop dat Messi zijn loopbaan bij Barcelona beëindigt, maar misschien wil hij ooit vertrekken", zei Guardiola over de vedette van de Catalaanse club. "Als dat gebeurt, zullen de clubs voor hem in de rij staan."