Nieuws/Sport
370238
Sport

Dolberg: 'Er is geen sprake van een crisis of zo'

Kasper Dolberg (l) en Klaas-Jan Huntelaar.

Kasper Dolberg (l) en Klaas-Jan Huntelaar.

Ajax-trainer Marcel Keizer zegt Kasper Dolberg goed in de gaten te houden, maar de jonge spits zelf zegt zich niet zo druk te maken. 

Kasper Dolberg (l) en Klaas-Jan Huntelaar.

Kasper Dolberg (l) en Klaas-Jan Huntelaar.

Het vertrouwen van Keizer in eerste spits Dolberg is niet dusdanig dat hij de verleiding kon weerstaan om Klaas-Jan Huntelaar op de bank te houden. Een logische keuze bij een topclub als Ajax, waar het uiteindelijk draait om resultaat.

Toch wil Keizer ervoor waken dat de 19-jarige aanvaller in een negatieve spiraal belandt. „Het gebeurt vaker dat jonge spelers plotseling minder aan spelen toekomen. Met zulke jongens gebeurt wel iets. Denk aan Riechedly Bazoer. Bij Kasper moeten we dat goed in de gaten houden.”

Dolberg zelf maakt zich vooralsnog geen zorgen over zijn plaats op de bank. „Dit zijn situaties waarin alle spelers weleens verzeild raken. Er is geen sprake van een crisis of zo.”

Schevingen

De Deense spits liet zich woensdag gelden in de KNVB-beker toen hij tegen Scheveningen – weliswaar amateurs - drie treffers voor zijn rekening nam en de assists verzorgde bij de doelpunten van Siem de Jong en David Neres.

Tot tevredenheid van zijn trainer Keizer, die vol vertrouwen is dat het helemaal goed gaat komen met Dolberg. „Kasper is een realistische jongen. Hij begon niet als gehoopt, maar hij blijft werken. Hij is lekker aan het trainen, zodat hij weer lekker in zijn vel komt te zitten. Goals als tegen Scheveningen helpen daarbij. Dat is lekker voor hem en goed voor ons. Het komt er echt wel weer aan bij hem.”

Maar vooralsnog lijkt de trainer van Ajax niet van zins om stuivertje te wisselen in de spits, hoewel Huntelaar vorige week droog bleef staan bij ADO.