Nieuws/Sport
3703
Sport

Spits van Sporting 'wordt er niet goed van'

Dost: 'We worden genaaid'

Bas Dost

Bas Dost

De frustratie spatte er vanaf bij Bas Dost nadat hij met Sporting Lissabon het Champions League-duel met Borussia Dortmund had verloren: 1-2. Voor rust werd een treffer van Sporting afgekeurd, omdat Dost de keeper onrechtmatig geblokt zou hebben.

Bas Dost

Bas Dost

"Ik geloof dat het nooit een overtreding was", zei de boze Nederlander na afloop tegen Veronica. "Ik zie de hele keeper niet. Er komt een goal uit. Ik vind het onvoorstelbaar hoe een doelpunt na zo'n situatie kan worden afgekeurd. Dit zijn gewoon heel belangrijke momenten. Ik word er niet goed van, dat je zo wordt genaaid." 

Dost leek onlangs ook de winnende goal te maken voor het Nederlands elftal op bezoek bij Zweden: 1-1. De scheidsrechter besliste echter dat de aanvaller uit Deventer een duw had uitgedeeld.

De centrumspits stak overigens ook de hand in eigen boezem. "We stonden 2-0 achter en het leek een verloren situatie, maar we knokten ons fantastisch terug. Ik kreeg dé kans op 2-2. Die had ik moeten maken", zei Dost over zijn gemiste kopbal.