Nieuws/Sport
3706
Sport

Zestal teleurgesteld in voorzitter BSBV

’Arbiters krijgen trap na’

Scheidsrechter Björn Kuipers

Scheidsrechter Björn Kuipers

De zes scheidsrechters die hun lidmaatschap van de Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV) opzegden, hebben met verbazing kennisgenomen van de uitspraken van voorzitter Peter van Dongen.

Scheidsrechter Björn Kuipers

Scheidsrechter Björn Kuipers

De betrokken scheidsrechters stapten onder meer uit onvrede over de nieuwe, vijfjarige cao uit de scheidsrechtersvakbond. De BSBV-preses zei onder meer te denken dat het vertrek van Reinold Wiedemeijer, Björn Kuipers, Danny Makkelie, Pieter Vink, Eric Braamhaar en Richard Liesveld was ingegeven door het feit dat zij er onvoldoende extra geld bijkregen.

"Het lijkt erop dat de voorzitter de leden die besluiten hun lidmaatschap op te zeggen een trap na geeft. Vervolgens laat hij zich verleiden tot het geven van inside information. En tot slot wordt hij boos als er aan zijn integriteit zou worden getwijfeld. Maar zijn integriteit stelt hij met dit artikel in De Telegraaf zelf ter discussie”, aldus het zestal.

"Zijn uitspraken kloppen namelijk veelal niet. Wij verlagen ons niet tot inhoudelijk reageren in de pers, maar zijn bereid dat in een gesprek met de KNVB en BSBV te doen. Wel willen we zeggen zeer teleurgesteld te zijn dat de hele arbitrage en daardoor ook de KNVB door Van Dongen in een kwaad daglicht is gesteld. Nota bene door een eenmansactie van de voorzitter van de belangenvereniging.”