Sport/Wielrennen
370810
Wielrennen

Slowaakse titelverdediger voelt zich geen favoriet

Sagan getroffen door griep

Peter Sagan ziet zichzelf niet als favoriet.

Peter Sagan ziet zichzelf niet als favoriet.

Peter Sagan heeft in de aanloop naar de wegwedstrijd bij de WK in Bergen niet optimaal kunnen trainen. De Slowaak, die de afgelopen twee jaar de regenboogtrui veroverde, moest zijn fiets een aantal dagen laten staan vanwege een griepje.

Peter Sagan ziet zichzelf niet als favoriet.

Peter Sagan ziet zichzelf niet als favoriet.

"Ik weet dus niet in welke conditie ik zondag aan de start sta. Ik denk niet dat ik in topvorm ben, maar ik ga mijn best doen", zei Sagan op de van hem bekende luchtige wijze.

De 27-jarige Slowaak kan de eerste renner worden die drie keer op rij de wereldtitel pakt. "Maar cijfers en records interesseren me niet zo, ik ben blij met wat ik allemaal al heb bereikt. Ik ben hier om plezier te hebben en te genieten van de koers.''

Het parcours rond Bergen, met halverwege ieder rondje de beklimming van Salmon Hill, heeft Sagan naar eigen zeggen helemaal niet verkend. "Ik weet niet eens of we elf of twaalf rondjes moeten afleggen. Ik heb in ieder geval tijd genoeg om zondag het parcours te verkennen. Na een paar rondjes weet ik het wel." 

Favoriet voelt hij zich niet. "Dan denk ik aan Matthews, Van Avermaet, Alaphilippe, Kwiatkowski en de Noren Boasson Hagen en Kristoff.''