Nieuws/Sport
3711
Sport

Cocu erkent lastige start van terugkerende Guardado

Opnieuw sleutelrol voor Schwaab bij PSV

PSV-trainer Phillip Cocu.

PSV-trainer Phillip Cocu.

Naar verwacht hanteert PSV-trainer Phillip Cocu voor de uitwedstrijd tegen Bayern München weer het internationale systeem met een versterkte defensie (5-3-2).

PSV-trainer Phillip Cocu.

PSV-trainer Phillip Cocu.

At zou betekenen dat Nicolas Isimat-Mirin terugkeert in de basis zonder dat dat ten koste gaat van Daniel Schwaab. De Duitser is tot nu toe steeds gestart n de Champions League en denkt dat een 5-3-2 systeem zijn waarde kan bewijzen tegen een Europese topploeg als Bayern.

,,Ik denk dat het een goede optie kan zijn, omdat je dan vaak een man-meersituatie hebt en één-tegen-éénsituaties kunt voorkomen. Tegen Atletico werkte het systeem heel goed, maar tegen Rostov stond het twee keer niet goed. Ik vond dat het niet zozeer aan het systeem lag, maar de onderlinge afstemming was niet goed. Het is belangrijk dat we veel praten. We moeten profiteren van de man meer die we hebben. En dat kan alleen door goed te communiceren. Bayern heeft veel aanvallers, die het verschil kunnen maken. Daar zullen we ons als collectief tegen moeten verweren, dat lukt niet als we dat één op één gaan doen.”

Siem de Jong, die afgelopen zaterdag tegen Heracles nog werd belast me een controlerende rol, wordt verwacht op zijn vertrouwde aanvallende positie. Voorin krijgt spits Luuk de Jong weer versterking van de snelle Luciano Narsingh, zoals dat ook het geval was tegen Atletico Madrid en FK Rostov.

Andrés Guardado neemt balend plaats op de bank.

Andrés Guardado neemt balend plaats op de bank.

Guardado

Andres Guardado keert terug in de basis na de verrekking aan het bovenbeen, waardoor hij twee weken aan de kant stond. De middenvelder heeft dit seizoen nog maar zelden het hoge niveau gehaald, dat hij de afgelopen twee seizoenen heeft laten zien. Cocu erkent de lastige start van de Mexicaan. 

„Ik vind dat Andres in het begin van het seizoen wel enige moeite heeft gehad. Ook op fysiek gebied. Hij was niet helemaal topfit en dat had een weerslag. Niet dat hij door een ondergrens zakte, maar er zat wel meer in dan hij liet zien. In de wedstrijden voor zijn blessure zag ik echter weer, dat hij zijn stempel op de wedstrijd drukte, zoals hij dat kan. Die blessure kwam daarom ook extra slecht uit. Ik hoop dat hij dat niveau nu direct weer kan oppikken.”

Vermoedelijke opstelling: Zoet; Brenet, Schwaab, Isimat, Moreno, Willems; Guardado, Pröpper, S. de Jong; Narsingh, L. de Jong.