Sport/Voetbal
374991013
Voetbal

Definitief: Rooney assistent Cocu bij Derby

Wayne Rooney

Wayne Rooney

DERBY - Wayne Rooney gaat vanaf januari 2020 aan de slag bij Derby County. Hij wordt opgenomen in de trainersstaf van hoofdtrainer Phillip Cocu en zal zelf ook gaan voetballen.

Wayne Rooney

Wayne Rooney

De 33-jarige oud-aanvaller van Manchester United en Everton krijgt nummer 32 bij de club uit het Championship, het tweede niveau van Engeland. „Wayne Rooney is een wereldklasse voetballer”, zegt een tevreden Cocu.

De oud-sterspeler van het Engelse elftal speelt op dit moment in de Verenigde Staten, bij DC United. Hij zal daar het jaar afmaken en in januari gaat zijn contract in Derby in, dat een duur heeft van anderhalf jaar, met een optie voor nog een jaar.

Cocu: ’Belangrijke rol’

„Ik ben erg blij met de kans die Derby mij biedt”, zegt Rooney die eerder al aangaf graag trainer te willen worden na zijn actieve loopbaan. „Ik heb veel zin om mijn carrière als trainer te beginnen bij Derby en kijk ernaar uit om mij bij de staf van Cocu te voegen. Ik weet zeker dat ik van grote waarde kan zijn.”

Rooney is de clubtopscorer aller tijden van Manchester United met 253 doelpunten. United betaalde in 2004 liefst 40 miljoen euro voor de destijds 18-jarige Rooney, die bij Everton werd opgeleid en daar twee jaar eerder debuteerde. Na dertien seizoen bij ManUnited keerde hij terug naar Everton. Een jaar later trok hij naar de VS. Voor Engeland kwam hij 120 keer uit en scoorde hij 53 keer.

„Hij heeft een geweldige carrière gehad en heeft ons nog steeds veel te bieden”, denkt Cocu. De 48-jarige Nederlandse trainer ziet een belangrijke rol voor Rooney weggelegd. „Iemand met zijn statuur, ervaring en instelling kan veel voor ons betekenen. Zowel op als buiten het veld.”