37590
Autosport

Nederlandse deelnemers niet te spreken over situatie

Noodweer treft Dakar Rally: zesde etappe geschrapt

Noodweer treft Dakar Rally

Noodweer treft Dakar Rally

ORURO - De zware regenval in Bolivia heeft de organisatie van de Dakar Rally doen besluiten de zesde etappe van de monsterrit te schrappen. Wedstrijddirecteur Marc Coma liet weten dat de 786 kilometer lange route van Oruro naar La Paz onbegaanbaar is voor de deelnemende voertuigen.

Noodweer treft Dakar Rally

Noodweer treft Dakar Rally

De motoren, quads, auto's en trucks rijden nu zaterdag over andere wegen naar de Boliviaanse hoodstad La Paz. Die rit is maar 216 kilometer lang en telt niet mee voor het klassement. In La Paz mogen de deelnemers op zondag rust houden. Dakar wordt dan maandag hervat met de zevende etappe op de zoutvlakte van Uyuni.

De regenval in het Boliviaanse Andesgebergte leverde vrijdag ook al problemen op en dwong de organisatie tot het inkorten van de vijfde etappe. Het weer verslechterde daarna verder. Het bivak in Oruro kwam volledig onder water te staan. Kort nadat Coma de deelnemers had meegedeeld dat de zesde etappe geen doorgang zou vinden, bevestigde de Boliviaanse minister van Cultuur Marko Machicao het nieuws.

De Nederlandse deelnemers zijn niet over de situatie te spreken. Niet zozeer het noodweer verrast de aanwezigen in Bolivia, maar vooral de organisatie wordt met terugwerkende kracht verwijten gemaakt, aangezien de kans op het noodweer op deze delen van het parcours van tevoren ingecalculeerd had kunnen worden.