Nieuws/Sport
37595
Sport

Van Bronckhorst kan keeperskeuze nog even uitstellen

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst.

Giovanni van Bronckhorst durft nog geen prognose te geven van de termijn waarop hij weer over Kenneth Vermeer kan beschikken. „Ik verwacht dat hij de komende weken steeds grotere stappen gaat maken. In de trainingen zie je er niks van terug dat hij ergens in beperkt is.”

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst.

„Kennet heeft nu nog vooral aan keeperstrainingen meegedaan", aldus Van Bronckhorst over de doelman die op de weg terug is van een achillespeesblessure. "Hij heeft nog niet gekeept in de groepstraining. Hij zal de komende weken nog een paar stappen moeten maken, voordat hij klaar is om wedstrijden te gaan spelen. Maar ik ben blij dat hij weer is aangesloten bij de groep. Hij heeft een hele tijd extern gewerkt in Antwerpen. Ik ben blij dat hij terug is, zodat we hier met een vrij complete groep kunnen zitten.”

Omdat Brad Jones het uitstekend heeft gedaan in de eerste seizoenshelft, is er voor de Feyenoord-trainer ook geen enkele reden om te overhaasten met Vermeer. „Ik ben heel blij met de manier waarop Brad zijn rol heeft ingevuld. Het belangrijkste is dat Kenneth weer helemaal fit wordt en dan zal ik de keuze moeten maken, zoals ik die ook op andere posities in het veld moet maken.”