37596
Schaatsen

Schaatsbaas staat achter kritiek Wüst op EK

Ireen Wüst

Ireen Wüst

Ireen Wüst krijgt bijval in haar kritiek op het wedstrijdprogramma van het gecombineerde EK allround en sprint, dat gisteravond in Thialf begon.  

Ireen Wüst

Ireen Wüst

Arie Koops , technisch directeur van de KNSB, kan zich vinden in de kritiek van Wüst. De Brabantse klaagde vrijdag in haar column in Telesport onder andere over het feit dat het allroundtoernooi voor de vrouwen in een tijdsbestek van twintig uur wordt afgewerkt.

,,Het is de keuze van de technische commissie van de ISU geweest om voor dit programma te kiezen en wellicht dat men na dit toernooi alles gaat evalueren, maar ik denk inderdaad dat er een beter programma denkbaar is”, stelt Koops. ,,Ik zou er een voorstander van geweest zijn om het sprintprogramma af te ronden op de zaterdag en het allroundprogramma op de zondag. Dat zou voor iedereen overzichtelijk zijn geweest.”

In Thialf kwamen gisteren alleen de sprintmannen en allroundvrouwen in actie. Vandaag is het de beurt aan allroundmannen, allroundvrouwen, sprintmannen en sprintvrouwen. ,,Dat is een erg lang programma. Er zijn veel kaartjes verkocht, dus dat betekent kennelijk dat het publiek het een aansprekend programma vindt. Ik ben benieuwd naar hun ervaringen.”