Nieuws/Sport
37616
Sport

Bosz: 'Younes heeft daar heel erg mee gezeten'

Amin Younes

Amin Younes

Peter Bosz is tijdens het wintertrainingskamp in Alcantarilha het gesprek aangegaan met Amin Younes. De vleugelaanvaller van Ajax scoort dit seizoen bijzonder moeilijk en dat zit hem dwars.

Amin Younes

Amin Younes

"Ik laat dan eerst de speler zelf praten", aldus Bosz over het gesprek met Younes. "Omdat ik benieuwd ben hoe jongens daar zelf tegenaan kijken. Het feit is dat hij er zelf heel erg mee heeft gezeten in de eerste seizoenshelft. En wat je dan ziet, is dat hij gaat forceren. Hij ging geforceerd op zoek naar zijn actie en een doelpunt in de verre hoek."

"Ik zag bij hem ook wat frustratie komen, terwijl het een heel lieve, aardige jongen is. In fases zag je dat hij heel gefrustreerd was. Naar zichzelf, naar medespelers. En dat helpt natuurlijk ook niet. Over dat soort dingen praat je en dan probeer je hem te helpen door hem op het goede spoor te zetten en hem vertrouwen te geven."

"Als ik dacht dat hij het niet kon, dan zou ik aan een dood paard trekken. Maar hij heeft vorig seizoen laten zien dat hij het wel kan. Dus het is alleen maar een zaak dat hij dat gevoel weer terugkrijgt. Zijn rendement is al tijdje onderwerp van gesprek, dus ik heb al eerder met hem gezeten. Hier is dat echter wat relaxter. En Younes heeft natuurlijk wel altijd zijn dreiging. Zijn rendement zal echter omhoog moeten."