Nieuws/Sport
37625
Sport

'Het zal wel moeten, dat ik terug wil naar Ajax'

Zakaria El Azzouzi (derde van links) viert feest bij Sparta.

Zakaria El Azzouzi (derde van links) viert feest bij Sparta.

Na eerst een half jaar FC Twente heeft Ajax-huurling Zakaria El Azzouzi er nu ook een half jaar bij Sparta op zitten. Opvallend genoeg scoorde hij in 269 minuten bekervoetbal voor Sparta net zoveel (vier goals) als in 1339 minuten in de Eredivisie.

Zakaria El Azzouzi (derde van links) viert feest bij Sparta.

Zakaria El Azzouzi (derde van links) viert feest bij Sparta.

Hoe kijk je terug op jullie eerste seizoenshelft?

„We hebben de mensen verrast met goed voetbal en ook door verder te gaan in de beker. Toch heb ik gemengde gevoelens. Ik vind dat we al met al niet helemaal tevreden kunnen zijn. Ik denk dat we toch iets meer van onszelf mogen verwachten. We hadden zeker nog wat meer punten kunnen pakken. We staan dan wel boven de rode streep, maar we moeten heel scherp blijven.”

Ben je tevreden over je eerste halve seizoen bij Sparta?

„Ik denk dat ik meer doelpunten had kunnen maken. Het zat niet altijd mee. Maar ik weet zeker dat ik het in de tweede seizoenshelft beter ga doen. Ik denk wel dat ik hier op mijn plek ben. Mijn medespelers hebben goed oog voor me. Daar mag ik niet over klagen.”

Je bent opgeleid en nu verhuurd door Ajax. Blijft Ajax 1 halen je hoofddoel?

„Het zal wel moeten, dat ik terug wil naar Ajax. Ik heb nog een contract voor 3,5 jaar. Ik ben bij Sparta om mezelf verder te ontwikkelen. Ik heb nog een half seizoen en daarna zullen we zien waar ik sta.”

Verwacht je komend seizoen al terug te keren bij Ajax?

„Dat is moeilijk te zeggen. In het voetbal kan het heel snel gaan, maar ook heel snel fout gaan. Natuurlijk hoop ik dat het heel goed gaat en dan kunnen we na een half seizoen zien waar ik echt aan toe ben.”