Nieuws/Sport
37637
Sport

NBA: Grizzlies stunten na verlenging tegen Warriors

Marc Gasol in actie tegen de Grizzlies.

Marc Gasol in actie tegen de Grizzlies.

OAKLAND - De basketballers van Memphis Grizzlies stuntten in de NBA tegen Golden State Warriors. Drie speelperiodes leek er niets aan de hand voor de formatie uit Oakland en bouwde de ploeg aan een solide voorsprong, maar in het vierde speelkwart ging alles mis en volgde er een sensationele comeback van de Grizzlies, die uiteindelijk na een verlenging uitmondde in een zege van 128-119.

Marc Gasol in actie tegen de Grizzlies.

Marc Gasol in actie tegen de Grizzlies.

Mike Conley en Zach Randolph namen de Grizzlies bij de hand met ieder 27 punten. Center Marc Gasol voegde er ook nog eens 23 punten aan toe.

Vedette Stephen Curry van de Warriors was bepaald niet uit vorm, getuige zijn score van 40 punten, maar ook hij kon het tij niet meer keren. Golden State blijft ondanks de nederlaag koploper in de Western Conference.

Cleveland Cavaliers

Kampioen Cleveland Cavaliers boekte wel een zege. De ploeg rond sterspeler LeBron James liet Booklyn Nets nog even gevaarlijk dichtbij komen, maar met name Kyrie Irving zorgde er met een paar driepunters voor dat Cleveland toch redelijk ruim won: 116-108. James was wel op dreef met 36 punten.