Nieuws/Sport
376457514
Sport

Stuttgart geniet niet lang van Zverev

Sport Kort: Badmintonner Lee moet toch stoppen na kanker

Lee Chong Wei is bijzonder verdrietig.

Lee Chong Wei is bijzonder verdrietig.

In de rubriek Sport Kort hebben we aandacht voor de overige sportgebeurtenissen. Dagelijks brengen we hier in een korte samenvatting de andere hoogtepunten.

Lee Chong Wei is bijzonder verdrietig.

Lee Chong Wei is bijzonder verdrietig.

  • 23.50 uur De Nederlandse volleybalsters hebben het drieluik uit de Nations League in Stuttgart besloten met een overwinning. Oranje was in een lange vijfsetter te sterk voor gastland Duitsland: 21-25 25-23 20-25 25-13 16-14.
  • 21.01uur De Nederlandse handballers hebben in de kwalificatie voor het EK van 2020 een nuttige zege geboekt op Estland. De formatie van bondscoach Erlingur Richardsson won in Tallinn met 33-27. De zege betekende dat Nederland in ieder geval als derde eindigt in de groep.
  • 19.59 uur Bryan Engelhardt en Jason Halman keren na jaren afwezigheid terug in de selectie van het Nederlands honkbalteam. Bondscoach Evert-Jan 't Hoen heeft het duo opgeroepen voor het komende World Port Tournament in Rotterdam (12-21 juli). De ploeg kent ook twee debutanten: Delano Selassa en Mark Smit.
  • 19:06 uur De tennisfans bij het toernooi van Stuttgart hebben weinig plezier beleefd aan de deelname van Alexander Zverev. De nummer 5 van de wereld ging bij zijn eerste optreden op gras meteen onderuit tegen zijn landgenoot Dustin Brown.
  • 18.09 uur: De Nederlandse handboogschutters zijn op de WK in Den Bosch uitgeschakeld voor de individuele medailles. Er zijn nog wel kansen op eremetaal in teamverband. Goud is zelfs mogelijk op het onderdeel recurve met het gemengde team; Sjef van den Berg en Gabriela Bayardo staan zondag in de finale.
  • 14.35 uur: Bryan Smeets voetbalt vanaf komend seizoen weer in de eredivisie. De 26-jarige middenvelder ondertekende donderdag een contract voor twee jaar bij Sparta, dat eind vorige maand promoveerde.
  • 09.39 uur: De Maleisische topbadmintonner Lee Chong Wei beëindigt zijn topsportloopbaan. De voormalige nummer één van de wereld werd in november genezen verklaard van neuskanker en wilde zijn rentree maken. Zijn lichaam kan de trainingen en wedstrijden echter niet meer aan.„Het is een erg moeilijke beslissing. Ik houd ontzettend van deze sport”, aldus een emotionele Lee.
  • 07.47 uur: De ijshockeyers van St. Louis Blues zijn voor het eerst kampioen van de NHL. In de zevende en beslissende wedstrijd van de finale won de uitploeg met 4-1 van Boston Bruins. De ploeg uit St. Louis moest 51 seizoenen wachten op het kampioenschap, de langste periode van alle teams in de geschiedenis van de NHL.